Keuken fam. Zoutzen

Een keuken om in te genieten. Dat was de opdracht en de missie die Smolenaars Keukens meekreeg voor het ontwerp van de keuken van de familie Zoutzen. Met een ruimte die uitkijkt op de tuin en centraal ligt in hun woning moest deze ruimte het kloppend hart van hun woning worden. Een plek om lekker samen te komen en te genieten. Kortom, het idee van een echte leefkeuken dus...In deze keuken zijn het strakke design en de uitvoering in een donkere tint zaken die direct opvallen. In een kastenwand is enorm veel opbergruimte gecreëerd en meteen zijn hier ook twee ovens ingebouwd.

In de keuken is een enorm kookeiland gemaakt waardoor het een echte eyecatcher in huis is. Het werkblad is meteen doorgetrokken in een bargedeelte waardoor je kunt koken en tafelen aan hetzelfde meubel.


"Onze keuken is het middelpunt van ons huis. Het grote kookeiland is enorm strak uitgevoerd waardoor het een echte eyecatcher is."


Omdat het kookeiland relatief groot is uitgewerkt is er gekozen om het een rustige uitstraling te geven. Er is daarom gekozen voor deurpanelen die doorlopen tot de grond, waardoor je geen 'gebruikelijke' plint ziet in dit gedeelte van de keuken. Achter een aantal deuren zijn lades aangebracht zodat er variatie in opbergmogelijkheden aanwezig is.

Voor het koken is er een grote Bora kookplaat met ingebouwde afzuiging geplaatst. Deze kookplaat heeft verschillende grote kookzones die samen te voegen zijn voor grotere pannen.

De krachtige afzuiging zorgt er voor dat kookgeuren zoveel mogelijk worden afgevoerd.

Raymond heeft meteen in de lade onder het kookgedeelte een paar extra stopcontacten gezet. Zo kun je makkelijk een keukenapparaat insteken en gebruiken tijdens het koken.

Persoonlijk advies +31 (0)475-453678